niedziela, 7 kwietnia 2013

Racuszki



Hej :)
Niedawno naszło mnie na racuchy, które wprost uwielbiam, więc postanowiłam podzielić się z wami przepisem (choć chyba większość z was wie jak się je przyrządza). Osobiście nigdy nie robiłam ich sama, ale jak na pierwszy raz skromnie stwierdzam, że wyszły naprawdę fantastyczne :3

Składniki:
- mąka (dosypywałam na oko, żeby ciasto było odpowiednio gęste)
- 2 jajka
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- kefir (użyłam opakowania 400ml)
- jabłka 

Przygotowanie:
Najpierw obieramy i kroimy jabłka w kostkę (ja lubię duże kawałki). Następnie bierzemy się za ciasto - wystarczy zmiksować wszystkie składniki na jednolitą masę. Dodajemy do niej jabłka, mieszamy i możemy brać się za smażenie. To wszystko ;) Myślę, że jak ktoś lubi to można dosypać cynamon, czy rodzynki.


Smacznego :D

6 komentarzy:

  1. Ja również uwielbiam racuchy, ale jabłka kładę na placuszek, a nie mieszam z ciastem.

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię ;) w piątek smażyłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam <3
    Ale ja najbardziej lubię kiedy jabłka są pokrojone w talarki, a nie w kostkę, ale to kwestia gustu ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. Racuchy.. *.* Ale mi narobiłaś smaka. A jestem na diecie -.-"
    Ale przepis się przyda ;D

    OdpowiedzUsuń